jednoduché a chutné
TIRAMISU s čokô

BUDEME POTREBOVAŤ

400g piškóty dlhé

2 PL  káva instantná

40 ml   rum

500g    mascarpone

400g    smotana šľahačková (min. 35%)

220g    čokô KAFEin (1ks)

150g    cukor práškový

POSTUP

Začneme prípravou silnej kávy na máčanie piškót. Kávu zalejeme, pridáme do nej rum a necháme ju chladnúť.

Na krém si v miske zmiešame mascarpone, čokô a práškový cukor. Zmes dôkladne premiešame, kým sa všetky suroviny nespoja a následne šľaháme ručne alebo pomocou mixéra cca 7 minút, aby bol krém nadýchaný. V ďalšej miske si vyšľaháme smotanu. Následne obe časti krému zmiešame dohromady a to tak, že šľahačku pridávame do krému s mascarpone pomaly a po častiach a vmiešavame ručne, nie mixérom.

Pri samotnom skladaní tiramisu prispôsobíme počet vrstiev výške nádoby. Piškóty namočíme v káve a ukladáme na dno nádoby tak, aby sme ho celé pokryli. Na piškóty rozotrieme krém a podľa potreby opakujeme. Na záver posypeme povrch kakaom a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 4 hodiny, no ideálne počas noci.

DOBRÚ CHUŤ!