neodolateľná
čoKOKOS torta

BUDEME POTREBOVAŤ

CESTO   3 ks       vajíčko

      150g      cukor hnedý

         1 balenie  cukor vanilínový

         70g      múka polohrubá

            1 ČL     sóda bikarbóna

         150g       horká čokoláda

         160g       maslo

         2 PL     čokô čoKOKOS

KRÉM    500g    mascarpone       

     podľa chuti  cukor práškový

     na ozdobu    čerstvé ovocie

POSTUP

Začneme tým, že si horkú čokoládu roztopíme spolu s maslom nad vodným kúpeľom. Vo väčšej miske si poriadne vyšľaháme vajíčka s hnedým aj vanilínovým cukrom. Následne k nim pridáme roztopenú čokoládu a, samozrejme, čokô. Cesto mixujeme, až kým nie je jednotné. Na záver pridáme suché ingredience, teda preosiatu múku a sódu bikarbónu, avšak potom už cesto nemixujeme, iba zľahka premiešame. Cesto prelejeme do formy, ktorú sme si vymastili alebo vyplnili papierom na pečenie, a pečieme vo vopred predhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.

Medzičasom si pripravíme krém z mascarpone, ktoré osladíme práškovým cukrom, a nakrájame si ovocie podľa vlastného výberu na ozdobenie našej torty. Po dopečení necháme tortu vychladnúť, potrieme krémom a poukladáme na ňu ovocie. V najlepšom prípade je vhodné dať tortu stuhnúť aspoň na tri hodinky do chladničky. Ak však neodoláte, nič sa nedeje – chutiť bude rovnako úžasne! 

DOBRÚ CHUŤ!